Monínec otevře lyžařskou sezónu již na konci října

Středa, Srpen 30, 2017

Areál Monínec spustí lyžařskou sezónu jako jedno z prvních domácích středisek. Hotelová sjezdovka bude pro veřejnost otevřena již od čtvrtka 26. října. Horní část hlavní sjezdovky by měla být v provozu od 17. listopadu a celá pak do 20. prosince. Zasněžování bude zajištěno díky technologii Snowfactory, která umožňuje výrobu sněhu při teplotách nad nulou.

Areál Monínec vstoupí na podzim do své druhé sezóny, kdy se bude moci spolehnout jak na přírodní, tak technologický sníh. Ten je bez jakýchkoliv chemických přísad a je založený na dvou hlavních zdrojích – vodě a vzduchu. Sníh vyrobený prostřednictvím technologie Snowfactory tvoří malé ledové šupinky, které mají teplotu -5 °C. Poprvé se uvedená technologie na Monínci objevila již vloni a společně s příznivými zimními podmínkami zajistila, že se počet návštěvníků meziročně zvýšil o polovinu, když sem dorazilo hned 80 tisíc lyžařů. Počet lyžařských dní i díky tomu narostl ze 74 na 131 dní.

„Nová technologie zasněžování, s níž jsme jako první domácí areál přišli, se osvědčila. Počítáme proto s tím, že nadcházející sezóna bude obdobně úspěšná. Předpokládáme, že největší zájem bude opět o 4hodinové a celodenní tarify a možnost večerního lyžování. Čím dál více návštěvníků využívá i služeb časové peněženky,“ řekl Jaroslav Krejčí ml, ředitel Areálu Monínec.

Na hotelové sjezdovce se bude od 26. října lyžovat každý den. Horní část hlavní sjezdovky bude od 17. listopadu v provozu o víkendech a pak také od úterý do soboty v rámci večerního lyžování. Se zahájením zimní sezóny v celé délce hlavní sjezdovky se počítá v termínu mezi 7. až 20. prosincem. „Bude záležet především na tom, jaké bude počasí. Budou li se držet teploty nízko, pustili bychom lanovku možná ještě dřív než těsně před vánočními svátky,“ dodává Krejčí.

Areál opět nabídne zvýhodněné lyžování všem, kteří si skipasy koupí on-line. Zatímco u pokladny bude stát celodenní skipas v hlavní sezóně 595 korun, přes e-shop zájemce zaplatí o 50 korun méně. Dětský skipas bude stát u pokladny 480 a přes e-shop 430 korun. Rozšířená je také nabídka takzvané časové peněženky, která jejímu držiteli odečítá v průběhu zimní sezóny hodiny podle toho, jak často bude na Monínci lyžovat. Tarify začínají na 5 a končí na 30 hodinách sezóny a jsou ve srovnání s běžnými cenami výrazně zvýhodněné.

Hotelová sjezdovka s vlekem poma je dlouhá 170 metrů a je určena jak průměrným či méně zdatným lyžařům, tak i dětem. Fungovat zde bude také lyžařská škola Monínec, která bude určená pro hosty ubytované přímo v areálu. Hlavní červenomodrá sjezdovka je dlouhá 1,2 kilometru. Součástí areálu zde bude v průběhu zimy rovněž provoz funparku.

Monínec leží 70 kilometrů jižně od Prahy na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje v srdci České Sibiře a Českého Meránu. Ubytování je zajištěno v Hotelu Monínec, kde je také restaurace a bazén s vířivkou a saunou. Další ubytování nabízí stejnojmenné apartmány či penziony Javorka a Čertovka. U dolní části lanovky je navíc restaurace v alpském stylu M2.

Areál je jinak využíván celoročně. Je zde lanové centrum, bikepark, naučná stezka Včely a mravenci, přírodní koupání Pilský rybník, jehož součástí jsou také sportovní hřiště a občerstvení. V okolí je široká síť cyklostezek či dvě golfová hřiště.

Další informace lze nalézt na www.moninec.cz.