Vaše zpráva byla odeslána.

Média

Galaktické menu v Butovicích

30. 05. 2019
Hlavní informační plochu centra Cyberdog představuje prosklená fasáda ve druhém patře, která je osazena speciální fólií, díky níž lze projekci sledovat jak z venkovních, tak i vnitřních prostor.

Stanice metra Nové Butovice se stala vyhledávanou destinací milovníků díla sochaře Davida Černého. Jen pár metrů od sochy Trifota, který sleduje a točí vše, co se kolem něj děje, zde "přistál" na konci loňského roku vesmírný koráb Cyberdog, v jehož interiéru sídlí údajně první plně robotický vinný bar na světě.


Jak celý projekt funguje? Když usednete ke stolu, s pomocí aplikace v chytrém telefonu učiníte objednávku a pak už jen čekáte, až inteligentní stroje splní vaše přání. Robotická ruka za barem vyndá z police sklenku, postaví ji na bar, pak vytáhne z lednice lahev vína, sama odšroubuje uzávěr a nalije víno. Poté sklenici postaví na tác připevněný ke speciální kolejnici umístěné pod stropem, který vzápětí zamíří ke stolu, odkud byla poslána objednávka. A hosté mají zhruba dvacet vteřin na to, aby si sklenici vyzvedli.

Stejným způsobem "vozík" přiveze také objednané "kosmické" jídlo. Do sklenic se rozlévá "vlastní" víno Dog in Dock připravené ve vinařství ve Veselí nad Moravou, třeba Pinot Blanc, Chardonnay, Frankovka či Zweigeltrebe rosé. Na vinný bar překvapí pestrá a bohatá kolekce "vesmírných" pokrmů, které ovšem nepřipravují roboti − tak daleko ještě skutečně nejsme, ale kuchaři sesterské restaurace Trifot, jež stojí hned za Černého sochou.

A jaké pokrmy stojí za pozornost? Potěší pečený kozí sýr ve slanině i vegetariánský boršč servírovaný v kosmické plechovce. Z hlavních jídel překvapí rajčatové želé s mozzarellou a minirajčaty, zajímavou chuťovou kombinaci nabízí také pečený losos s rýžovými kuličkami a červenou řepou. A jedna kosmická perla čeká na hosty také mezi dezerty − pokud si objednají smetanovou panna cottu s čokoládou, dostanou tři tuby, z nichž si dezert sami složí, respektive vymačkají.

Autory návrhu dvoupatrové futuristické budovy jsou vedoucí studia Black n' Arch David Černý a Tomáš Císař. Celkové náklady na tento unikátní projekt přesáhly 20 milionů korun. Kapacita vinárny činí zhruba 40 míst.

Zdroj: Ihned.cz

Kontaktní formulář
 
 
Vaše data jsou v bezpečí.

Poskytnuté osobní údaje budou použity za účelem kontaktování zákazníka a vytvoření obchodní nabídky.
Podrobnosti o zpracování osobních údajů, jakož i o právech klienta najdete zde.